Recensie exemplaar: Mel Hartman - Als doden dromen

 Mel Hartman - Als doden dromen

Uitgeverij Hamley Books bedankt voor het vertrouwen en dit mooie recensie exemplaar

Flaptekst: 

April Charles is een prettig gestoorde, jonge meid die liever lui dan moe is. Ze werkt in een funerarium, kickt op zombie verhalen en heeft leuke vrienden. Maar niemand in haar omgeving weet dat ze niet van deze wereld komt.


Ze is half sirene en half ripper. Met haar stem kan ze de doden tot leven wekken en de levenden beïnvloeden. Die gaven gebruiken is echter niet zonder gevolgen. Haar duistere kant wil het dan overnemen en het kost haar alle moeite om deze onder controle te houden.


Wanneer ze op een dag per ongeluk een dode tot leven wekt, vertelt die haar verontrustend nieuws. Een groep menselijke psychopaten zijn van plan om haar wereld, Terr, uit te buiten en het aan de allerrijksten als exclusieve vakantiebestemming te verkopen. Op Terr kan en mag namelijk alles, er zijn bijna geen regels, en er leven vreemde, fascinerende wezens.


April weet dat ze haar rustige leventje vaarwel moet zeggen als ze Terr wil helpen redden. En dus gooit ze zich met frisse tegenzin in de strijd.


Ze hebben beloofd dat dromen uit kunnen komen, maar vergaten te melden dat nachtmerries ook dromen zijn - Oscar Wilde


Ik ga zelden naar de bioscoop; dromen is goedkoper, je kunt de hele tijd liggen en je speelt zelf de hoofdrol - Paul Jacobs


Mijn mening over het boek:

Ik kon persoonlijk in het begin moeilijk in het verhaal komen, maar naar mate het boek verder ging werd het steeds spannender om te lezen. Echter was het soms wel irritant dat er steeds random karakters naar voren kwamen waardoor het verhaal wat moeilijker te begrijpen is soms. Alleen Jezus vond ik wel echt super leuk bedacht. En een hele grote pluspunt zijn de quotes boven de hoofdstukken over dromen.


April is een karakter die naar mijn idee heerlijk beschreven is en waar je echt in mee gaat leven. Ik ben persoonlijk heel benieuwd naar de rest van de serie.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Recensie: Patricia van Dam - geschenk onder de boom

Recensie: Lily Frank - #ikdatethuis

Carrie Jones - Elfenstof